copywriting tanulás

Hol használd a copywritingot a vállalkozásodban?

copyclub copywriting meggyőzés tanulszövegírást Mar 13, 2024

Ahol a vásárlási döntés megszületik

 

A mai digitális világban a vállalkozások sikerének egyik kulcsa a hatékony kommunikáció.

Ennek egyik alappillére a copywriting, vagyis a szövegírás, amely nem csupán információátadás, hanem elsősorban meggyőzés.

Képzeld el, hogy egy hídépítő mester vagy, ahol a szavak a téglák, és a hídon kell átvezetned az embereket a gondolataid és üzeneteid világába. De nem akármilyen hídat kell építened – olyat, amely szilárdan áll a meggyőzés talaján, és finoman vezeti át az embereket ott, ahol a legnagyobb hatást érheted el:

a tudatalattijukban.

A vásárlási döntések 95%-a ugyanis a tudatalattiban zajlik.

Ez azt jelenti, hogy az emberek többsége nem pusztán logikai alapon választ terméket vagy szolgáltatást, hanem érzelmeik és ösztöneik vezetik őket.

A direkt, arcba tolós értékesítési technikák helyett egy finomabb, mégis hatékony meggyőzési módszerre van szükséged. Olyanra, amely képes érzelmeket ébreszteni, kapcsolódni az olvasóid tudatalatti igényeihez és vágyaihoz, és így természetes módon ösztönzi őket a döntéshozatalra.

Sokan azt gondolják, hogy a szövegírás csupán a marketing anyagokra (hirdetések, brossúrák, szórólapok) korlátozódik.

 

A copywriting mindenhol jelen van

 

Az igazság azonban az, hogy a copywriting szinte mindenhol jelen van, ahol kommunikálsz.

Minden egyes szó, amit a vállalkozásod nevében leírsz, lehetőség arra, hogy meggyőzz, kapcsolatot építs, és elkötelezetté tedd az potenciális vásárlóidat.

 

Tudom, hogy vállalkozni nem egyszerű.

Én magam is egyszerre vagyok marketinges, grafikus, adószakértő, PR-menedzser, hirdetésszakértő, termékfejlesztő, titkárnő és szövegíró a saját vállalkozásomban.

De teljesen mindegy, milyen területen mozogsz, ahogy belemerülsz a vállalkozói élet mindennapjaiba, egy dolog hamar világossá válik: a copywriting kikerülhetetlen

Mint egy árnyék, mindenhol ott van veled – az e-mailjeidben, amiket küldesz, a weboldalad szövegeiben, amelyeken órákat dolgozol, vagy akár a közösségi média bejegyzéseidben, amelyekkel nap mint nap kapcsolatot tartasz a közönségeddel. Sőt, még az ügyfél levelezésekben is!

 

Nem számít, hogy mit próbálsz közvetíteni, a szöveg az, ami átadja ezt az üzenetet.

És nem csak átadja, hanem formálja, meghatározza és életre kelti azt.

 

A copywriting megtanulható?

 

A copywriting nem egy „megvan és kész” típusú készség. Ez az a terület, ahol a tanulás soha nem ér véget, de a keretrendszerei miatt megtanulható, és alkalmazható is bárki számára.

A nyelv, a kommunikáció formái, az emberek reakciói és az online platformok folyamatosan változnak, így a hatékony copywriting is dinamikusan fejlődik. Ráadásul, ahogy a vállalkozásod növekszik és változik, úgy kell a kommunikációs stratégiádnak is alkalmazkodnia ehhez a változásokhoz.

 

De hogyan lehet megtanulni és fejleszteni ezt a kritikusan fontos készséget? 

Nos, például a CopyClubban, Magyarország első meggyőző szövegírást oktató programjában, ahol nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is elsajátíthatod a copywriting művészetét. Több mint 60 videós tananyaggal, gyakorlati workshopokkal, és egy közösséggel, ami támogat és inspirál. Mindezt úgy, hogy közben te magad is részese lehetsz ennek a kreatív folyamatnak, és naprakész maradhatsz a legújabb trendekből is.

 

Azért hoztam létre a CopyClubbot, mert tudom, hogy a szöveg mindennek az alapja.

Ez a kommunikáció alapköve,ez adja a hangot, a stílust, és legfőképpen, a szöveg adja azt az üzenetet, amit az ügyfeleidhez szeretnél közvetíteni.

 

Egy jól megírt szöveg képes megnyerni az emberek bizalmát, felkelteni az érdeklődésüket, és végül rávenni őket, hogy cselekedjenek.

Azt gondolhatod, hogy a copywriting egy veleszületett tehetség kérdése, de ez nem így van. Mint minden készség, a copywriting is fejleszthető és tanulható.

 

Példák a megtanult technikák sikeres alkalmazására

 

Mutatok néhány inspiráló példát a CopyClub tagjainak weboldalaira, akik már sikeresen alkalmazták a megtanult technikákat, pedig teljesen más a szakterületük:

  • Bodó Renáta Anna, digitális tartalomkészítő és Canva szakértő weboldala, aki a Canva program használatával segít vállalkozásoknak esztétikus és ügyfélvonzó online tartalmak készítésében. 
  • Az erzsebetgondozohaz.hu weboldal egy magánegészségügyi szolgáltatót mutat be, amely Gödöllőn található. Ez a családi vállalkozás több mint 10 éve nyújt magas színvonalú egészségügyi ellátást gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, és a weboldal a Tiktokon és Instán nagy követőbázissal rendelkező Mucsi Anna saját keze munkája.
  •  Varju Ildikó weboldalának fókuszában a professzionális weboldalkészítés áll szolgáltatók számára. Olvasd el, szuperül összefoglalja a szolgáltatását: ildeesigner.hu

 

Ezek az oldalak tökéletes példái annak, hogy a megfelelő szöveg milyen hatalmas különbséget képes tenni, amikor az üzenetedet próbálod közvetíteni a célközönséged felé.

 

A CopyClub nyújtotta tananyagok és támogatás segítségével te is képessé válhatsz arra, hogy hatékony, meggyőző és eladásösztönző szövegeket írj!

 

A copywriting nem csupán szövegalkotás; ez egy művészet és tudomány egyben, amely lehetővé teszi számodra, hogy mélyebb kapcsolatot alakíts ki a potenciális vásárlóiddal, meggyőzd őket, és ezzel elősegítsd vállalkozásod növekedését.

 

Bátorítalak, hogy tekints a copywritingra nemcsak mint feladatra, hanem mint lehetőségre!

Egy lehetőségre, hogy kifejezd vállalkozásod egyediségét, hogy értéket és relevanciát közvetíts, és hogy igazán megragadd az olvasóid figyelmét.

Ne feledd, hogy a hatékony kommunikáció képessége – legyen az online vagy offline – kritikus eleme a vállalkozásod sikerének.

Csatlakozz a CopyClubhoz, merülj el a szövegírás tanulásában, és fedezd fel, hogyan válhatnak a szavaid a sikerré!

Légy inspirált, légy bátor, és ami a legfontosabb:

kezdj el írni!